Топ 15 ICO од 2021 година - Аналитички список

Содржина

1. ПРЕГЛЕД НА СЕРНЕТИНСТВОТО (СЕРЕНИТЕСУРС)

https://www.youtube.com/watch?v=VsSS0gKIfyw&feature=emb_logo

Почеток јули: 13, 2019 година

Крај на јуни: 30, 2020 година

Tokетон: СЕТ

Меко капа: 5 000 000 американски долари

Цврсто капаче: 20 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 1 СЕТ

Tokетони за продажба: 200000000

Прифаќање: ЕТХ, БТК, УСД

ПРЕДИЗВИКОТ

Енергетскиот сектор се соочува со транзиција од централизирана структура со мал број „големи“ снабдувачи на енергија (хидро, јаглен, гас и нуклеарно) кон децентрализирано сценарио на дистрибуирани енергетски ресурси (ДЕР), како што се соларни и ветер .

Значителен дел од произведените обновливи извори се губи затоа што енергетскиот сектор денес не е во можност оптимално да ја реши структурната транзиција кон обновливи извори и децентрализацијата.

Електричната мрежа мора да биде балансирана скоро прецизно, што значи дека оптоварувањето на електричната мрежа мора да одговара на производството во одредено време; во спротивно, може да се појават оштетувања на висок напон или низок напон.

НАШЕ РЕШЕНИЕ

Serenity носи блокчејн во енергетскиот сектор со потенцијал да трансформира како луѓето се вклучуваат во овие комунални услуги со враќање на контролата и транспарентноста до крајните корисници и нудење решенија за луѓето кои биле запоставени од традиционалните системи.

Платформата за спокојство ќе биде поврзана со Националните оператори на електрична енергија, обезбедувајќи ја потребната рамнотежа помеѓу производството на електрична енергија и побарувачката на потрошувачите, реагирајќи на ниво на трафостаница кога тоа е потребно, правејќи можна структурна транзиција кон обновливи извори и децентрализација.

НАШАТА ВИЗИЈА

Одржлив свет, каде што секое домаќинство е органски опремено со можности за производство и складирање на обновлива енергија, да биде генератор на енергија од мал размер поврзан со дистрибутивната мрежа и како дел од заедничката економија да го монетизира своето однесување грижа за планетата преку стимулации и награди.

ЗОШТО СЕРЕНТНОСТ?

Serenity Source Pty Ltd е компанија која има за цел да го редефинира начинот на кој се справуваме со енергијата. Со фокус на секторот за обновлива енергија, во комбинација со моќта на блокчејн, компанијата има за цел да направи револуција во производството и трговијата на енергија, монетизација на кредити од јаглерод, продажба и изнајмување на паметни уреди HEPEK, продажба на станбени својства, лиценцирање на здруженија и платформа на Serenity провизии за трансакција.

БИЗНИС МОДЕЛ

Деловниот модел ќе одговара на визијата и концептот на Serenity за дистрибуирана заедница.

Наша цел е да станеме малопродажник на енергија, генератор на обновлива енергија и развивач на одржлив станбен простор, доставувајќи станбени живеалишта нето-нула (имот) и комерцијални објекти за производство на обновлива енергија (фабрики за соларна енергија, батерии, ветер).

Приходите ќе се генерираат од:

 • Услуги за малопродажба на енергија
 • Производство на обновлива енергија
 • Монетизација на јаглеродни кредити
 • Продажба на станбен имот и приход од изнајмување
 • Продажба и закуп на паметни уреди HEPEK
 • Надоместоци за обработка на трансакции на платформата за спокојство
 • Интерес за поддршка на капиталот ERGON
 • Лиценцирање на меѓународни филијали

Технологијата на блокчејн и користењето на Паметниот договор ќе ги минимизираат административните трошоци и ќе го автоматизираат процесот.

Десет проценти од нето добивката ќе бидат распределени во фондот за финансирање што се користи за финансирање на растот на заедницата Серини, градење на поодржливи и енергетски ефикасни имоти и нови проекти за обновлива енергија.

Информации:

Датум на започнување пред-Ико: 13 јули 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 31 август 2019 година

Индустрија: Енергија

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://serenitysource.com.au/

Белата хартија: Да

Земји: Австралија

Член на тимот

 • Елма Неимар. Ко-основач и извршен директор
 • Ади Шариќ. Ко-основач & CTO
 • Патрик Робертс. Архитект на блокчејн
 • Рајеш Кумар Марувада. Стратегија на производот, мапа на патот за иновации
 • Шазил Најам. Инженер по електроника, архитект на решенија
 • Ахмад Ашафак. Интегратор на блокчејн
 • Ахмад Саид. Постар развивач
 • Мухамед Ирфан. Маркетинг Менаџер
 • Абу Нуролах. Менаџер за дигитален маркетинг и заедница
 • Шехзад Кан. Агенција DigitalTelegraph - извршен директор
 • Дипаншу Бат. односи со инвеститори

2. ПАВТОКОЛ (ПАВТОКОЛ) преглед

https://www.youtube.com/watch?v=JP3mWtZHKls&feature=emb_logo

Почеток: 27 декември 2019 година

Крај: 2 јуни 2020 година

Tokетон: UPI

Цврсто капаче: 27 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 200 UPI

Tokетони за продажба: 575000000

Прифаќање: БТК, ЕТХ, УСД

За:

Тимот на американски ентузијасти за блокчејн и loversубители на миленичиња, кои го сочинуваат 'рбетот на Павтокол, има за цел да развие мулти-функционална платформа на темелот на блок-синџирот Ethereum и да вклучи компатибилен токел за комунални услуги ERC-20 наречен UPI, што се залага за Универзален приход од домашни миленици.

Информации:

Индустрија: Големи податоци

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://pawtocol.com/

Белата хартија: Да

Земји: САД

Тим:

 • Карим Квазани. Извршен директор
 • Еван Бергер. Генерален советник
 • Asonејсон Хетерингтон. Комуникации и корисничко искуство
 • Мајкл Хенри. Главен стратег за содржина
 • Брендон Стјуарт. Излезен маркетинг
 • Моника Лаин-Шо. Координатор за контакт со животни
 • Зак Бергер. Финансиски стратег
 • Роберт Хиченс. CTO
 • Карим Квазани. Извршен директор
 • Еван Бергер. Генерален советник
 • Asonејсон Хетерингтон. Комуникации и корисничко искуство
 • Мајкл Хенри. Главен стратег за содржина
 • Брендон Стјуарт. Излезен маркетинг
 • Моника Лаин-Шо. Координатор за контакт со животни
 • Зак Бергер. Финансиски стратег
 • Роберт Хиченс. CTO

3. Преглед на ЛЕДЕР (ЛЕДЕР)

https://www.youtube.com/watch?v=oHh2OvG99iI&feature=emb_logo

Почеток: 1 август 2019 година

Крај на декември: 31, 2020 година

Tokетон: ULED

Меко капа: 200 000 УСД

Цврсто капаче: 606 000 УСД

Минимална инвестиција: 10000 УСД

Tokетони за продажба: 30000000

Прифаќање: ЕТХ, УСД

За:

Ледер претставува технолошки стек што може да потрае може да ја надмине ќор-сокакот во развојот на надворешно рекламирање. Оваа технолошка компанија надвор од Хонг Конг измисли начин да ги направи рекламите за билборди значително поефикасни во однос на потрошувачката на електрична енергија, трошоците за одржување, стапката на конверзија и поврзаноста со сите највитални мрежи за рекламирање, како што се Google Ads, Amazon Advertising, Фејсбук итн.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 13 април 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 31 јули 2019 година

Основана: 2019

Веб-страница: https://ledder.io/

Белата хартија: Да

Земји: Хонг Конг

Членови на тимот:

 • Алекси Сторм. Извршен директор
 • Сергеј Кулаков. Инженер за PCB
 • Евгениј Пухтиј. Инженер на ФПГА
 • Анастасија Мијаотс. Дизајнер
 • Станислав Мескеријаков. Дизајн инженер
 • Александар Абелдинов. CTO
 • Полина Мишчеријакова. ПР менаџер
 • Павел Дударенко. Copywriter
 • Хамза Кан. Советник
 • Лалит Бансал. Советник

4. преглед на IDEAFEX (IDEAFEX)

Почеток: 18

Крај: 17 јуни 2020 година

Токен: IFX

Цврсто капаче: 58 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 0.00 IFX

Tokетони за продажба: 400000000

Прифаќање: BTC, ETH, XRP, BCH, EOS, LTC, XLM, EUR

За:

IdeaFeX е француски стартап што создаде иновативна трикомпонентна инвестициска платформа каде што корисниците вршат финансиски операции со токенизирани физички средства. Компонентите вклучуваат пазар развиен врз основа на блок-синџирот Ethereum, аукција и размена на криптовалути. Сите овие компоненти работат во симбиоза благодарение на идеалот IdeaFeX (IFX) кој има пет основни функции. Проектот си постави прилично амбициозна цел да формира примарен пазар до 2028 година, способен да генерира годишен обрт од 630 милијарди долари.

Информации:

Индустрија: Финансии

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://www.ideafex.com/

Белата хартија: Да

Земји: Франција

Членови на тимот:

 • Jiиулин Тенг. Главен извршен директор
 • Александре Јункер. Главен оперативен директор
 • Ксилонг ​​Ву. Заднина и база на податоци
 • Влад Бурилов. Усогласеност и правно
 • Чанги Чен. DevOps & Облак инфраструктура
 • Шуишан Ванг. Програмер за целосен стак
 • Сијуан Ли. Програмер за целосен стак
 • Дејвид Беде. Маркетинг & BizDev
 • Анастасија Переверзева. Маркетинг и социјални медиуми
 • Сива Готам. Маркетинг и социјални медиуми

5. Преглед на УЦБИ БАНКИРАЕ (УЦБИ БАНКИРАЕ)

https://www.youtube.com/watch?v=D_bGhbDbV_Y&feature=emb_logo

Почеток: 18 октомври 2019 година

Крај: 31 година

Токен: UCBI

Цврсто капаче: 12 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 300 UCBI

Tokетони за продажба: 3000000

Прифаќање: ETH, XRP, BTC, LTC, MAD, EUR, USD

За:

UCBI е лондонски проект со блокчејн и има за цел да создаде децентрализирана банка за податоци што треба да го надмине јазот помеѓу крипто-просторот и реалната економија и да им обезбеди на корисниците пристап до иновативна банкарска технологија. Насловот на проектот се залага за Унија на криптовалути и Blockchain International. UCBI во моментов одржува претпродажба на истоимениот токен што ќе биде клучна компонента на нивниот екосистем за блокчејн. 

Информации:

Датум на започнување пред-Ико: 17 јули 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 17 октомври 2019 година

Индустрија: Финансии

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://ucbibanking.com/

Белата хартија: Да

Земји: Мароко

Членови на тимот:

 • Хамза Кан. Советник
 • Мухамед Оваис Ахмад. Советник
 • Шехзад Кан
 • Мухамед Кашиф Фазал Вадуд. Советник за маркетинг на UCBI Maroc LTD
 • Артур Холцверт. Маркетинг

6. Преглед на дипчеин (дипчеин)

https://www.youtube.com/watch?v=B6Q643fKtK4&feature=emb_logo

Почеток: 19 јули 2019 година

Крај: 31 година

Tokетон: DIPC

Меко капа: 6 000 УСД

Цврсто капаче: 34 000 УСД

Минимална инвестиција: 1 ЕТХ

Tokетони за продажба: 350000000

Прифаќање: ЕТХ

За:

Во моментов, зголемениот број на индустрии бараат начини да ја прилагодат блокчејн технологијата на широк спектар на активности. Без оглед на нејзината премногу креативна природа, уметноста е исто така индустрија која бара иновативни пристапи во многу области на своето работење, како што е развој на средства за промоција на млади таленти, воспоставување на цврсто поврзана глобална заедница на уметници и познавачи на уметност, и, се разбира, формирање на безбедно и беспрекорно деловно опкружување.

Информации:

Датум на започнување пред-Ико: 18

Пред-ико Датум на завршување: 18 април 2019 година

Индустрија: уметност

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://www.dipchain.io/

Белата хартија: Да

Земји: Сингапур.

Членови на тимот:

 • Ванг Пенгфеи. Основач на DIPChain
 • Ieеки Ху. Ко-основач на DIPChain
 • Лианг Хаи. DIPChain Главен архитект
 • Они Ванг. DIPChain КОО
 • Фенг Ксиаоју. CPO на DIPChain
 • Фимо Ксу. DIPChain СМО
 • Гао Лианг. ЦИО на DIPChain
 • Висенте Квијан. DIPChain во странство КОО
 • Соња Лиу. Директор на бренд DIPChain
 • Ванг Шуаи. Оперативен директор на заедницата DIPChain
 • Ли Пенгсиу. Директор за медиуми на DIPChain
 • Сие Менг. Технички инженер DIPChain
 • Дерек hangанг. Главен дизајнер на DIPChain

7. Преглед на TIXL (TIXL)

https://www.youtube.com/watch?v=6q_whbttnsQ&list=PLjOyvZEIlYaJPTOnhbruA2emVaHom0XsV&index=7&t=0s

Почеток: 17 јули 2019 година

Крај: 30 јуни 2020 година

Токен: MTXLT

Минимална инвестиција: 100 УСД

Tokетони за продажба: 45000

Прифаќање: БТК, ЕТХ, XRP, XLM, ЕУР

Што е Тиксл? 

Tixl е мрежа за плаќање од следната генерација која овозможува Bitcoin и другите дигитални средства да се пренесат брзо и приватно со ниски провизии за трансакција. TXL е мајчин токен на мрежата Tixl. Надоместоците за трансакции - и другите мрежни такси - (индиректно) се плаќаат во TXL. Самиот TXL може да се испрати со нула провизии за трансакција. Во тој поглед, TXL ги има својствата на денешната готовина и се издвојува од другите дигитални средства. За време на фазата на развој на Tixl, Tixl Token може да се пренесе и да се тргува како MTXLT на Binance Chain. 

Проблемот 

Повеќето криптовалути воопшто, а особено Биткоин, не можат ефикасно да се пренесат. Трансакциите се бавни, скапи и / или транспарентни за пошироката јавност. Решенија како мрежата на молња Bitcoin допрва ќе се здобијат со влечење поради слабостите во нивниот идеен и технички дизајн.

Решението 

Tixl ги користи најсофистицираните технологии што се појавија од блокчејн светот во последните неколку години за да се изгради децентрализирана мрежа за плаќање. Може да се испрати Bitcoin и други дигитални средства до мрежата Tixl. Во рамките на мрежата Tixl, дигиталните средства можат да се пренесат брзо, приватно и со ниски провизии за трансакција. Мрежата Tixl дозволува само регистрирани испраќачи да вршат приватни трансакции, за да спречат перење пари и други измамнички активности. 

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 15 април 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 17 јуни 2019 година

Индустрија: Финансии

Платформа: Посебен блокчејн

Основана: 2019

Веб-страница: https://tixl.me/

Белата хартија: Да

Земји: Германија

Членови на тимот:

 • Кристијан Ајчингер. Управниот директор
 • Себастијан Гроневолд. Управниот директор
 • Мајк Ломан. Технолошки консултант
 • Бернд Стрел. Софтверски инженер
 • Вихрен Стоев. Криптограф
 • Ленарт Брантт. Дизајнер на UX и дигитален производ
 • Кристофер Обедер. Главен директор за маркетинг
 • Леон Сели. Главен евангелист

8. ПРЕГЛЕД на PBET (PBET)

https://www.youtube.com/watch?v=gaYz-shjdzk&feature=emb_logo

Почеток: 18

Крај: 31 година

Tokетон: PBET

Меко капа: 2 000 000 американски долари

Цврсто капаче: 17 500 000 американски долари

Минимална инвестиција: 30 УСД

Tokетони за продажба: 108000000

Прифаќање: БТК, ЕТХ, ЛТЦ

За:

Пбет нуди полноправно решение за блокчејн за индустријата за коцкање што служи за целите на поврзување на објекти од тули и малтер со комерцијални онлајн производи на проектот. Најпривлечната карактеристика на Пбет е тоа што оваа компанија влегува во крипто царството со мноштво готови производи и оперативна деловна мрежа што се протега низ 4 земји и мноштво копнени казина.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 22 април 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 14 јуни 2019 година

Индустрија: коцкање

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://pbet.io/

Белата хартија: Да

Земји: Кипар

Членови на тимот:

 • Фредерик Вахон. Претседател и основач
 • Басел Мукадем. Главен извршен директор
 • Марсел Хуард. Главен директор за иновации
 • Патрик Обе. Главен маркетинг директор и CTO Blockchain
 • Мануел Преса. Главен директор за технологија
 • Марина Анисина. Главен финансиски директор
 • Раул Дуке. Раководител на меѓународни финансии
 • Рита Хименез. Сметководител
 • Пабло Силва. Оперативен директор
 • Пабло Родригез. Интерактивен архитект
 • Гонзало Мас. Висок развивач - Front-end
 • Али Сантос. Продажба- Карибите
 • Раул Солис. Продажба - област на Перу
 • Мигел Кортез. Лидер на тим - Услуга на клиенти

9. ПРЕГЛЕД НА БИТВИНГИ (БИТВИНГ)

https://www.youtube.com/watch?v=zm_19ERgZSE&feature=emb_logo

Почеток: 3

Крај: 30 септември 2020 година

Tokетон: BWN

Меко капа: 3 000 000 американски долари

Цврсто капаче: 30 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 600 УСД

Tokетони за продажба: 189000000

Прифаќање: ЕТХ, БТК, Фиат

За:

Новата технологија на блокчејн полека, но сигурно се инфилтрира во скоро секоја индустрија што постои. Со иновативни и подобрени решенија за сите видови проблеми, оваа технологија ги интересира дури и оние кои се многу скептични кон крипто-валутите.

Информации:

Датум на започнување пред Ico: 2 јануари 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 30 јуни 2019 година

Индустрија: Комуникации

Платформа: Ethereum

Основана: 2018

Веб-страница: https://bitwings.org/

Белата хартија: Да

Земји: Малта

Членови на тимот:

 • Антонио Милио. Извршен директор, директор за маркетинг и ко-основач
 • Даниеле Бјанкини. Претседател и ко-основач
 • Еван Лутра. Врвен советник и технички ментор
 • Фабрицио Мели. Генералниот менаџер
 • Франческо Макри. Институционални односи
 • Алесандро Траверсари. Директор за технички уреди
 • Себастијан Лусеро. CTO
 • Раул Лловерас. Директор за маркетинг и продавница
 • Ернесто Кругер. Врски со инвеститори
 • Хуан Пабло Морено. Директор на тимот
 • Фреди Рамирез. Директор на блокчејн мрежа
 • Кристијан Кастро. Директор на крипто-инженер
 • Вера hangанг. Директор на канцеларија во Кина
 • Маурицио Сорини. Директор за продажба на ВАС
 • Кико Серано. Виш графички дизајнер
 • Давид Гонзалес. Директор за мрежна продажба
 • Доменико Кантоне. Директор за веб-маркетинг
 • Дамијан Тиранте. Веб дизајнер
 • Лоренцо Бове. Директор за сајбер безбедност
 • Мариса Руиз. Директор за финансии
 • Вирџинија Албелда. Крилја на социјалните медиуми
 • Викас Калвани. Менаџер на кампања

10. ПРЕГЛЕД НА АРЕНА (НЕВРЕМЕТ НА АРЕНА)

https://www.youtube.com/watch?v=SgL11L_MZTk&feature=emb_logo

Почеток: 20 август 2019 година

Крај: 21 август 2020 година

Токен: АМГ

Минимална инвестиција: 0.1 ЕТХ

Tokетони за продажба: 50000000

Прифаќање: ЕТХ

За:

По финансиското царство, блокчејн технологијата зазеде силно место во индустријата за игри. Во моментот, коцкањето преку Интернет е во првите редови на интеграцијата на блокчејн, со такви решенија за блокчејн како што се Трон и ЕОС скроени за да ги следат неговите специфични потреби.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 18 јуни 2020 година

Индустрија: Игри на среќа

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://arenamatch.com/

Белата хартија: Да

Земји: САД

Членови на тимот:

 • Метју Скинер. основач
 • Oshош Ламонт. основач
 • Брили Хупер. основач 
 • Jeanан Спевил. Советник за технологија
 • Хамза Кан. Советник
 • Даниел Муд. Стратег за содржина

11. ПРЕГЛЕД НА ПЛААAYЕ (ПЛАТЕЕ)

https://www.youtube.com/watch?v=n-RgkCPQZ9g&feature=emb_logo

Почеток: 1

Крај: 31 август 2020 година

Токен: InBit

Цврсто капаче: 50 000 000 американски долари

Tokетони за продажба: 6500000000

Прифаќање: ЕТХ

За:

PrepayWay може да се опише како блокчеин екосистем кој има за цел поедноставена меѓународна соработка, договори и плаќања за фирми низ многу различни индустрии. Нејзината мисија е да отстрани разни оптоварувања, како што е недостатокот на сигурност на рачно карактеризирање на процесите засновани на хартија, што исто така доживува значителен недостаток на транспарентност. Како резултат, споделената информација не е безбедна и тешко е да се верува во целост.

Информации:

Индустрија: Финансии

Платформа: Ethereum

Основана: 2018

Веб-страница: https://prepayway.com/

Белата хартија: Да

Земји: Швајцарија

Членови на тимот:

 • Проф.д-р Френк Емерт. Коосновач
 • Д-р Михнеа Константинеску. КПО и ко-основач
 • Николај Калинин. Извршен директор и основач
 • Едуард Лангебраун. CFO & ко-основач
 • Оливер Недела. КОО & ко-основач
 • Д-р Вахе Сахакијан. Коосновач - инвеститор
 • Антонио Гуреи. Менаџер и ко-основач на заедницата

12. ПРЕГЛЕД НА ЦИНЕМАДРОМ (ЦИНЕМАДРОМ)

https://www.youtube.com/watch?v=_ZUoQ8btwlk&feature=emb_logo

Почеток: 3 февруари 2020 година

Крај: 30 ноември 2020 година

Tokетон: ЛУТ

Меко капа: 1 000 000 американски долари

Цврсто капаче: 150 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 100 УСД

Tokетони за продажба: 300000000

Прифаќање: ETH, BTC, TRX, BNB, USDT, FIAT

За:

Сите луѓе уживаат во добро напишани и умешно снимени филмови или ТВ-емисии, но малкумина од нив се свесни за тешкотиите и препреките со кои често се соочуваат филмаџиите кога поминуваат низ различни фази на филмската продукција. 

Информации:

Датум на започнување пред-Ико: 30

Пред-ико Датум на завршување: 31 декември 2019 година

Индустрија: Медиуми

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://cinemadrom.com/

Белата хартија: Да

Земји: Кајмански острови

Членови на тимот:

 • Игор Егоров. Основач, продуцент, филмски режисер
 • Павел Губанов. Соосновач, Интернет маркет
 • Катја Улјанова. Шеф Едитор, продуцент
 • Елена Егорова. Дизајнер, сценарист
 • Александар Сивак. Продузер, филмски режисер
 • Света Валучева. Едитор, сценарист
 • Шармен Маравила. Заедница менаџер
 • Јури zиатлау. Менаџер за награди

13. STELLERO (STELLERO) преглед

https://www.youtube.com/watch?v=vFsQGvJMQ3c&feature=emb_logo

Почеток: 16

Крај: 30 јуни 2020 година

Токен: СТРО

Меко капа: 500 000 УСД

Цврсто капаче: 5 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 500 ЕУР

Tokетони за продажба: 5880000

Прифаќање: ЕТХ, БТК, Фиат

За:

„Стелеро“ е израелски стартап кој се стреми да создаде платформа за инвестициско банкарство, чија главна цел е да го надмине јазот помеѓу конвенционалниот пазар на капитал и новонастанатата крипто-базирана дигитална економија преку токенизација на неликвидни средства и фракционо учество.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 2 јуни 2019 година

Пред-ико Датум на завршување: 15 јуни 2019 година

Индустрија: Инвестиции

Платформа: Ethereum

Основана: 2019

Веб-страница: https://www.stellerro.com/

Земји: Шпанија

Членови на тимот:

 • Авијад Гинди. Извршен директор и ко-основач
 • Медал Дрор. Претседател на Управниот одбор и ко-основач
 • Елад Кофман. Граѓански организации и ко-основач
 • Ноам Барнеа. CTO & ко-основач
 • Одед против Клотен. VP маркетинг и управувачки партнер
 • Лирон Роуз. Водечки советодавен одбор и ко-основач
 • Боаз Барак. Банкарски ветеран и финансиски советник
 • Исак М. Сатон. Пазари на капитал и стратешки советник
 • Исак М. Сатон. Пазари на капитал и стратешки советник
 • Рој Кејдар. Специјален советник Јигал Арнон и Ко.
 • Ширли Мостер. Раководител на БДО на Биз-Дев. & Fintech советник
 • Алехандро Гомез де ла Круз Алкасиз. Правен советник на ЕСМА
 • Бен Абулафија. Раководител на филијали за маркетинг и дистрибуција и менаџер на заедницата.
 • Итан Стуфлим. Операции и истражување
 • Јури zиатлау. Менаџер за глобална кампања и награда
 • Леонард acksексон. Менаџер за односи со инвеститори
 • Ава Јуан Ксуе. Раководител на азискиот ангажман
 • Johnонсон heеонг. Раководител на ангажман на АПАК
 • Еитан Тајар. Економист и аналитичар на податоци
 • Алмог Куроуер. Веб дизајн и графика
 • Јаел Алтстатер. Економист и развој на бизнис

14. ПРЕГЛЕД НА ТЕКРАКОИН (ТЕКРАКОИН)

https://www.youtube.com/watch?v=c7ql2dDaIsc&feature=emb_logo

Почеток: 17 јануари 2019 година

Крај: 30 декември 2020 година

Токен: 123456

Меко капа: 5 000 000 американски долари

Цврсто капаче: 20 000 000 американски долари

Минимална инвестиција: 2 УСД

Tokетони за продажба: 21000000

Прифаќање: БТК, ЕТХ, Фиат

За:

Tecra е име на полски проект кој има разработено блокчејн платформа насочена кон собирање капитал за комерцијализација на врвните технолошки производи со посебен акцент на графенот.

Проблеми на светот 

Поради незрелоста на пазарот поврзан со технологијата Графен, постои јаз помеѓу теоретската примена и комерцијалното спроведување. Ова значи дека мнозинството технологии базирани на графен сè уште се во фаза на истражување, што предизвикува легитимна загриженост кај инвеститорите. Друга можност е недостатокот на стандардизација и наведениот квалитет на графенот. Оваа технологија во моментов е во втора фаза: 

 • Пронаоѓање на графен, 
 • Развој на графен до формулар за апликација, 
 • Имплементација и комерцијализација на графен.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 1 октомври 2018 година

Пред-ико Датум на завршување: 16 јануари 2019 година

Индустрија: Рударство

Платформа: Биткоин

Основана: 2018

Веб-страница: https://tecracoin.io/

Белата хартија: Да

Земји: Полска

Членови на тимот:

 • Роберт Анаки. Коосновач
 • Шукаш Громек. Коосновач
 • Пржемислав Карда. Коосновач
 • Кшиштоф Подолски. Коосновач
 • Вислав Штрек. Експерт за наука
 • Анджеј Језовски. Експерт за наука
 • Дариуш Хрениак. Експерт за наука
 • Ана Веџинска. Експерт за наука
 • Кшиштоф Килец. Бизнис експерт
 • Анджеј Кејл. Бизнис експерт
 • Роберт Брант. Правен експерт
 • Филип Насијадоко. ИТ проект менаџер
 • Мачеј Партика. Инвеститорот на блокчејн
 • Даниел Боровски. Инвеститорот на блокчејн
 • Радослав Струниавски. Постар програмер
 • Михаш Томака. Уметнички директор
 • Кшиштоф Łосиак. Инвеститорот на Frontend
 • Кристијан Ковалчик. Советник за маркетинг
 • Марцин Годлевски. Експерт за маркетинг
 • Пјотр Марчиник. Медиумски експерт
 • Каја Кречмер. Експерт во заедницата
 • Ана Карда. Експерт во заедницата
 • Астин О'Донел. Експерт за блокчејн

15. преглед на SATT (SATT)

Почеток: 1 јануари 2018 година

Крај: 31 декември 2020 година

Tokетон: SaTT

Меко капа: 3 360 000 американски долари

Цврсто капаче: 28 560 000 американски долари

Минимална инвестиција: 1 SaTT

Tokетони за продажба: 68000000000

Прифаќање: ЕТХ, БТК, Фиат

За:

Заснован на паметни договори ICO SaTT, започнат во 2018 година во САД, има за цел да ги промени односите во екосистемот на рекламни и уредници на содржини. Идејата на проектот е да се создаде кампања од огласувачи со услови за резултати избрани од нив. После тоа, се очекува инфлуенсер да одговори на барањето и да го потврди договорот. SaTT Smart-Contract комуницира со трети лица API за да се оцени ефикасноста на кампањата и да се утврди вредноста на трансакцијата.

Информации:

Пред-Ико Датум на започнување: 23 февруари 2020 година

Индустрија: Рекламирање

Платформа: Ethereum

Основана: 2018

Веб-страница: https://www.satt-token.com/

Белата хартија: Да

Земји: САД

Членови на тимот:

 • Извршен директор на Готје Брос
 • Стефани КЛЕМЕНТ КТО
 • Соработник-партнер на Самир КСИБИ
 • Експерт за блокчејн на offефри МОЈА
 • Каролин ПОРШИЕР Главен дизајн / гуру UX
 • Сервис за клиенти на Мохамед БУХОУАЛА
 • Мохамед Азиз БЕН РЕЈЕБ Водечки развивач
 • Тамер БЕН Дафер компјутерски инженер
 • Мохамед МЕЗЛИНИ Инженер за заднина
 • Wiem BOUTITI компјутерски инженери
 • Никола Рој помошник директор
 • Административен асистент Рејхане ГУЕСМИ
во близина
Зачленете се

Не ги пропуштајте најновите вести!